Merkenrecht – terrein met valkuilen

Nieuwsbericht aankondiging miniserie merkenrecht

Misschien heeft u er al eens mee te maken gehad. U bent trots op uw nieuwe (merk)naam en na een tijd komt u erachter dat een andere onderneming een naam gebruikt die daar wel erg veel op lijkt. In zo’n situatie is het te hopen dat de keuze van de merknaam zorgvuldig en deskundig is begeleid.

Merken kunnen, meer dan ooit, uitgroeien tot de belangrijkste waarde van uw bedrijf. Een merk verdient dus aandacht, al vanaf het begin. Wat is een merk eigenlijk en op waar moet ik op letten bij het kiezen en uitbouwen ervan?

In onze miniserie van 3 nieuwsartikelen gaan we in op de hoofdlijnen van het merkenrecht. We bespreken zaken als “verwarring, verwatering en bewaking”, maar ook hoe u zelf een eerste analyse kunt maken naar de kansen die het door u gewenste merk juridisch heeft. Wij wijzen verder op plekken waar u het spoor bijster kunt raken. Ons doel is dat u na het lezen van onze miniserie herkent wat u zelf kunt en waar u bij voorkeur deskundigen zou moeten inschakelen.

 

De laatste aflevering sluiten we af met de Wappmaker Merk-Checker, een praktische tool bij het vestigen van merken.Hoofdlijnen van het merkenrecht.


Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


ABONNEER

Het laatste nieuws van WappmakerWat je ook zou kunnen interesseren!Banner Wappmaker congratulates AIESEC with the amazing result of winning the Elctrolux award.

Wappmaker congratulates AIESEC Netherlands

Nieuwjaar wens 2017 banner

Wappmaker gunt haar relaties een mooier 2017

X